4 d’agost del 2015

Gómez (CiU) acusa el govern de l'Ametlla de Mar d'inflar el deute municipal per justificar futures retallades


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Polèmica entre ERC i CiU a l'Ametlla de Mar, pel deute municipal. El portaveu de CiU a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Joan Pere Gómez, ha assegurat que el deute real del consistori és de 29 milions d'euros, i no de 50 milions, com ha revelat aquesta setmana el nou govern municipal format per Esquerra i Compromís per la Cala. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Gómez ha reconegut que el deute és "elevat", i que ja es coneixia que la situació del consistori no era "un bufar i fer ampolles". Però el portaveu convergent ha acusat el nou govern de voler inflar el deute municipal "per amagar la seva ineficàcia per tirar el poble endavant" i per justificar possibles retallades. Així, Gómez ha emplaçat l'actual govern a "arromangar-se i anar a buscar inversió exterior", i ha assegurat que l'alcalde pot comptar amb CiU "per tirar el poble endavant si parla de xifres reals".

El nou govern de l'Ametlla de Mar havia denunciat aquest dilluns que el consistori acumula un deute de 50 milions d'euros, com a conseqüència de l"'herència" de l'anterior equip de govern de CiU. El càlcul del nou govern inclou deutes bancaris de 18 milions, 8 milions per la residència d'avis, 8 milions de factures impagades, 10,5 milions de la companyia d'aigües o 1,2 milions de l'empresa concessionària del servei elèctric, més el resultat de sentències -amb interessos- que sumen prop de 4 milions. L'equip de govern calero ha advertit que aquest nivell suposa un endeutament per habitant de vora 6.000 euros, que situen el municipi "entre els més endeutats d'Espanya". L'alcalde de l'Ametlla de Mar, el republicà Jordi Gaseni, ha subratllat que estan "treballant de valent per trobar solucions, i poder veure la llum al final del túnel. Cal tenir en compte que de cara el setembre hem de tenir el pressupost del 2016. Serà un any difícil però el nostre compromís es treballar fort per poder sortir-nos-en".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta