28 d’agost del 2015

La façana barroca de la catedral de Tortosa ja mira cap al riu Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La façana barroca de la catedral de Tortosa ja es pot veure des de l’avinguda Felip Pedrell i des de l’altra banda del riu. Això és el que havia perseguit l’Ajuntament de Tortosa des de fa més de cinc dècades, quan el pla urbanístic del 1964 ja preveia enderrocar les cases del carrer Croera. Aquest mes d’agost, tal i com estava previst, l’Ajuntament ha tombat l’illa de cases. Va començar per la cantonada del tercer pis del número 21 del carrer Croera, al damunt de l’antiga pirotècnia Besalduch. De fet, aquests dies s’ha pogut veure el seu antic propietari, Tomàs Besalduch, amb llàgrimes als ulls mentre observava l’enderroc de les cases al costat d’altres veïns i coneguts.

I és que l’enderroc de les cases de la catedral s’ha convertit en tot un esdeveniment a Tortosa. Durant les primeres dues setmanes dels treballs, a càrrec de l’empresa SEMAC, han estat desenes les persones que han seguit l’evolució de les obres, tant des de la banda de Remolins com des de Ferreries, a l’altra banda de l’Ebre. L’enderroc s’ha fet de manera controlada i minuciosa, per mirar de no malmetre les possibles troballes patrimonials. Però les obres han deixat imatges i moments que la gent ha mirat de captar amb les fotografies i vídeos que, inevitablement, també s’han pujat i difós a través d’internet i de les xarxes socials. Amb els comentaris a favor i en contra de l’enderroc. En uns mesos començaran les excavacions arqueològiques i després es projectarà la nova plaça, que podria estar acabada cap a l’any 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta