4 d’agost del 2015

La Generalitat planteja ara 'sessions de treball' per esmenar el Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El Govern vol trobar l'encaix del Pla estratègic de les Terres de l'Ebre, elaborat per la URV, amb les línies de desenvolupament econòmic general del país que té la Generalitat. Per fer-ho, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha plantejat aquest dimarts, en el marc del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, sessions de treball amb el territori per poder consensuar un pla amb "accions crítiques" que cal impulsar en els pròxims sis o vuit anys. Les primeres reunions es faran al mes de setembre i abordaran el bloc de la competitivitat. Es parlarà d'indústria i suport a l'empresa; telecomunicacions i energia; i turisme i comerç. L'objectiu és tenir un pla d'actuació complet a finals d'any.

La Generalitat ha acordat amb el Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre dividir en cinc blocs les deu línies estratègiques que preveu el Pla Estratègic de la URV. En concret: competitivitat, ocupació i ocupabilitat, desenvolupament territorial, cohesió social, i governança. En la reunió d'aquest dimarts s'ha decidit iniciar el debat i la concreció d'actuacions pel bloc de la competitivitat amb tres sessions de treball que s'agendaran pel pròxim mes de setembre. En els següents mesos s'abordaran els altres blocs amb l'objectiu que abans que acabi l'any es pugui tenir un pla d'actuació de desenvolupament econòmic complet.

"Volem accions de caràcter crític per impulsar en els pròxims anys i que permetin trencar inèrcies i obrir noves oportunitats", ha assegurat Torres, convençut que aquest és el camí per encaixar les propostes del Pla estratègic, elaborat per la URV, amb les potencialitats que donen les estratègies generals de desenvolupament planificades al país.

Les primeres sessions de treball es faran al mes de setembre, segurament, en el marc del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, malgrat que no es descarta obrir la porta a més agents implicats. "En les pròximes setmanes, des de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre decidiran quin és el mecanisme de participació més adient per dur-ho a terme", ha afegit. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta