27 d’agost del 2015

La PDE alerta que el nou Pla Hidrològic de l'Ebre s'aprovarà sense un augment del cabal al tram català



TORTOSA (Baix Ebre).- Dijous vinent el Consell de l'Aigua de la Conca aprovarà, amb tota probabilitat, la revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre. Un pla que per Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), no presenta "avanços significatius", ja que contempla 465.000 noves hectàrees de regadiu, 56 infraestructures d'embassaments i una proposta de cabal al tram final del riu de 3.000 hectòmetres cúbics anuals. Abella ha explicat que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) no ha tingut en compte ni les al·legacions ciutadanes ni la proposta de cabals ambientals aprovada per la Comissió per a la Sostenibilitat, per la qual cosa ha demanat "coherència" a la Generalitat per tal que rebutgi el pla.

El proper dijous 3 de setembre a Saragossa. És el dia i el lloc pel qual s'ha fixat, finalment, la reunió del Consell de l'Aigua de la Conca que aprovarà el Pla Hidrològic de l'Ebre. A la trobada hi assistiran un centenar de representants, entre els quals un de la PDE que votarà en contra del document. "És el mateix pla de conca que hi havia abans", ha lamentat la portaveu de l'entitat, Susanna Abella, motiu pel qual hi mostren el seu rebuig.

Tampoc hi ajuda el fet que s'hagin ignorat "totes les propostes que han vingut des de Catalunya". D'una banda, els cabals ambientals proposats per la Generalitat i aprovats per la Comissió per a la Sostenibilitat, i de l'altra, les 4.030 al·legacions presentades per la ciutadania de les Terres de l'Ebre. "Ens indigna moltíssim" i és "per sentir-nos menyspreats", ha insistit Abella, perquè les al·legacions "estaven basades en els requeriments de la Unió Europea i no fetes a l'atzar", i "la CHE no les ha tingut per a res en compte". Per tot plegat, esperen "que la Generalitat sigui coherent" i rebutgi el pla.

Després de la reunió del proper dijous, comença una tramitació que portarà el pla, a finals de setembre o principis d'octubre, al Consell Nacional de l'Aigua, a Madrid. Llavors, els diferents ministeris implicats hauran d'informar i, abans d'acabar l'any, l'hauria d'aprovar el Consell de Ministres. Davant d'aquest calendari la PDE no descarta organitzar, de cara a l'octubre -per no coincidir amb els períodes electorals del 27-S i de les eleccions generals-, una mobilització de protesta. / Via ACN / Imatge Ser EBRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta