16 d’agost del 2015

L'alcalde de la Ràpita assegura que l'incident entre manters i Mossos va ser una 'discussió verbal'



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, assegura que l'incident registrat aquest dissabte al mercat setmanal entre un grup de venedors ambulants i els Mossos d'Esquadra es va limitar a una "discussió verbal". Segons ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), inicialment la situació estava "molt crispada", però es va poder resoldre amb normalitat, sense que es produïssin agressions ni aldarulls. Caparrós ha apuntat que els manters implicats en els fets formarien part d'un grup de senegalesos que acostumen a fer ruta pels diversos mercats setmanals de la costa tarragonina, on hi acudeixen per vendre-hi productes diversos. El consistori afirma que no hi ha precedents de cap incident greu amb manters.

Els fets es van produir aquest dissabte al mercat setmanal d'aquesta població del Montsià, ubicat entre les avingudes de Jacint Verdaguer i de la Constitució. L'alcalde del municipi ha afirmat que l'incident va començar amb una "discussió verbal" entre els agents dels Mossos i la policia local i el grup de venedors ambulants senegalesos, però que no va anar a més i es va resoldre sense aldarulls ni agressions.

"La situació al municipi és d'absoluta normalitat i tranquil·litat", ha assegurat Caparrós. Segons l'alcalde, els implicats en aquest incident formen part d'un grup de venedors ambulants que recorre diferents mercats setmanals de la costa tarragonina i que no viuen a la població. La mort d'un senegalès a Salou, dimarts passat, ha "crispat" els ànims del col·lectiu, apunta el batlle, i podria haver motivat l'incident.

Denúncia sindical

Aquest mateix dissabte, la trisindical dels Mossos (SME, SPC i CAT) va titllar els fets de "rebel·lió" de venedors ambulants contra agents del cos. Segons va explicar el secretari general de l'SME, Toni Castejón, uns agents de proximitat, requerits per treballadors d'un mercat, van instar un grup de manters a allunyar-se de la zona i aquesta van reaccionar enfrontant-se amb els agents "amb crits, empentes i amenaces". La versió oficial dels Mossos d'Esquadra matisa que la tasca de mediació dels policies implicats va aconseguir rebaixar una tensió molt "crispada" a l'inici de l'enfrontament.

Castejón va relatar també que els policies van haver de marxar "per evitar ser agredits" i també que "els reforços que s'havien activat", d'efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, van ser finalment anul·lats i van girar cua per decisió del sotscap regional. El portaveu sindical va criticar la decisió "perquè deixa venuts els agents" i perquè la situació "cada cop és més tensa" entre agents i 'manters'. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta