19 d’agost del 2015

Primers talls de trànsit per l’enderroc de les cases de la catedral de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Dilluns d’aquesta setmana va començar el gruix de l’enderroc de les cases de davant de la Catedral de Tortosa i des d’aquest dimarts a la tarda ja s’han produït les primeres afectacions al trànsit i al pas de vianants en l’entorn. I és que les màquines ja han començat a treballar des de la rambla Felip Pedrell, a tocar del riu, cosa que ha obligat a desviar el trànsit que surt o vol accedir al barri de Remolins, o arribar fins a Bítem o Tivenys. Així, tots els turismes són desviats cap al nucli històric de Tortosa, passant per carrer Montcada o Nou del Vall, en funció del sentit en què es circule, i amb l’obligatorietat de creuar pel Parador per superar el tram de la rambla Felip Pedrell que ocupa l’illa de cases de davant de la Catedral de Tortosa. Els camions i els autobusos sí que poden circular pel pas habitual per la rambla Felip Pedrell, d’acord amb les indicacions dels agents de la Policia Local que vigilen i donen pas alternatiu al trànsit en aquest indret.

També s’ha tallat al pas de persones el carrer Croera, just davant de la catedral i de les cases que s’estan enderrocant. Les obres d’enderroc han generat força expectació a la ciutat i són molts els veïns que s’han acostat fins a la zona per observar de primera mà i gravar amb els seus mòbils el desenvolupament dels treballs que ja comencen a deixar veure la façana de la Catedral de Tortosa des de la vora del riu Ebre. De fet, la primera illa de cases, el número 21, ja estava pràcticament enderrocada aquest dimecres al migdia.

Des de l’Ajuntament de Tortosa asseguren que les obres avancen segons el calendari previst i es confia que en poc més d’una setmana s’hauran enllestit el gruix de l’enderroc dels sis edificis. Així, per les Festes de la Cinta, el temple ja es podrà veure totalment des de l’altra banda de l’Ebre, al barri de Ferreries.

Un cop finalitzat l'enderroc de les cases, datades del segle XIX, s'haurà de fer l'excavació del subsòl de la zona, on hi ha la possibilitat de trobar restes de la Tortosa romana. Les adjudicacions de les excavacions es podrien fer a principis del 2016, durant el primer trimestre, i no seria fins al 2017 que es podrà licitar el projecte d'urbanització de la plaça que haurà de tenir en compte els resultats de les prospeccions arqueològiques. El cost global de l'enderroc de les cases de la catedral de Tortosa és de poc més de 209.000 euros./ Via Canal 21 Ebre i ACN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta