6 d’agost del 2015

Tomàs revela que el centre de rehabilitació d’Amposta no té llicència d'activitat


AMPOSTA (Montsià).- El nou alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha revelat que el centre de rehabilitació no disposa de llicència d’activitat. En una extensa entrevista publicada aquest dijous per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Tomàs ha denunciat que, a partir de les queixes per la falta d'una sortida d'emergència, el nou govern municipal ha constatat que les instal·lacions del centre de rehabilitació no disposen de llicència d'activitat. Una situació que Tomàs ha titllat de “sorprenent”.

L’alcalde també ha recordat que l'Ajuntament ha hagut de fer front al pagament d'uns 18.000 euros mensuals, sota la fórmula de la compra ajornada, per garantir el servei públic en aquest local de 500 metres quadrats. Una operació que, segons Tomàs, no pot ser rescindida en aquests moments sense perdre molts diners. De fet, haurà acabat costant al consistori 1,5 milions, quan el 2017 es materialitzi la compra.

En la mateixa entrevista, Tomàs parla de la necessitat de redreçar la gestió de l'Hospital Comarcal del Montsià, que investiga el jutge de Reus del cas Innova, i que el 28 d'abril passat va ser objecte d’un escorcoll del centre i del mateix Ajuntament per part de la Guàrdia Civil. L’alcalde ha recordat que ell mateix, quan era a l’oposició, va denunciar que existien partides per 4 milions d'euros que s'havien adjudicat irregularment. Ara, vol posar "el comptador a zero" i ja ha demanat als gestors de Sagessa que certifiquin documentalment que la seva responsabilitat en la gestió comença aquest mandat. A més, Tomàs ja ha anunciat que la secretària municipal formarà part del consell d'administració de l'Hospital, per "fiscalitzar la gestió que vingui de Sagessa" i fixant els "marges de la legalitat". El nou alcalde ha afirmat que volen “transparència absoluta”, ja que no saben quins eren els mecanismes de contractació a l’Hospital. Una informació que, segons Tomàs, no es troba tota en mans de Sagessa, sinó del Consorci de Salut i Social de Catalunya que presidia l’exalcalde Manel Ferré.

D’altra banda, quant a la situació de la nova residència per a la gent gran, Tomàs ha acusat l’anterior govern de CiU de córrer per motius electorals i de voler fer una obra de 12 milions d'euros en vuit mesos. Ha dit que els soterranis i el centre de dia s’inunden quan plou, el mateix que passa amb el nou centre turístic Espai Km 0, que ha requerit una modificació del projecte i l'aportació de 30.000 euros més. També ha recordat que continuen a l’aire les 120 places concertades que Sagessa xifra com a necessàries per costejar el servei de la residència, l’obertura de la qual s’ha ajornat.

En l’entrevista, Tomàs reconeix que normalitzar Amposta i l’Ajuntament pot hipotecar la seua acció de govern. Però afegeix que, al costat d’endreçar la casa, la gran prioritat que corre pressa continua sent la creació de llocs de treball, i que per tant hi haurà incentius per atreure noves empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta