1 d’octubre del 2015

El govern de l’Ametlla de Mar preveu ‘apagar’ l'empresa municipal La Cala Gestió



L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va analitzar aquest dimecres la situació financera del consistori i l’endeutament municipal, que segons el nou govern de Jordi Gaseni s’eleva a uns 50 milions d’euros. Un deute heretat de l’anterior govern de CiU, que segons Gaseni és fruit d’una manera de gestionar que caldria canviar radicalment. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gaseni ha afirmat que durant l’etapa anterior es donava massa protagonisme a l’empresa pública La Cala Gestió, i que això ha generat una sèrie d’obligacions i deutes importants.

De fet, Gaseni ha dit que a partir d’ara volen traure força a La Cala Gestió i donar més importància als funcionaris municipals i a la intervenció i secretaria de l’Ajuntament. Però l’alcalde ha advertit que hi ha diverses operacions urbanístiques que estan en marxa, i que per això no poden frenar de cop La Cala Gestió, sinó que ho faran més lentament. Així, ha parlat de la necessitat d’”apagar” l’empresa municipal a poc a poc.

Gaseni ha assenyalat que l’Ametlla de Mar és un municipi que genera molts recursos econòmics, però que ara la prioritat del seu govern és apaivagar el deute. Per exemple, ha dit que deuen 8 milions d’euros de la residència d’avis; 12 milions d’euros en crèdits ICO a proveïdors que s’han de retornar a l’Estat; o 200.000 euros pendents per al Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest sentit, ha rebutjat que el portaveu de CiU, Joan Pere Gómez, acusés el govern de la Cala d’haver llançat un “globus sonda” per justificar futures retallades dels serveis municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta