9 d’octubre del 2015

Els veïns avisen que no afluixaran amb els talls de l'N-340 fins a aconseguir la gratuïtat de l'AP-7



L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Perseverança. Aquest és el missatge que la Federació de Veïns d'Amposta està traslladant a les entitats veïnals dels municipis afectats per l'N-340. Les protestes i talls de carretera van començar amb l'objectiu "ferm" d'aconseguir l'alliberament de l'autopista AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i Peníscola (Baix Maestrat). "La nostra proposta continua sent la mateixa. Ens desmarquem de qualsevol altre missatge, no diem que no facin inversions però volem solucionar un problema que tenim, immediatament", ha insistit el president de la federació ampostina, Llorenç Navarro. També ha avançat que s'han iniciat contactes amb associacions de transportistes per sumar el seu suport a la causa.

El dirigent de la Federació de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, ha explicat que s'ha començat a buscar la complicitat de les federacions i associacions de transportistes d'arreu de l'estat espanyol, víctimes, i en cap cas culpables, de la greu situació de l'N-340. "Hem començat converses, es demanaran reunions amb el ministeri, s'està pressionant. Quants autònoms i empreses i quants milions es representen que estan passant per la carretera? Qualsevol pressió de qualsevol empresa pot tenir molta força", ha destacat Navarro. El portaveu de la federació veïnal ha assegurat que estan rebent cada cop més suports de transportistes. "Els camioners quan els sentim xiular és perquè ens donen suport perquè ells viuen a la carretera i a ells els importa. Hi ha molts de camions que duen els logos penjats i els duen als restaurants que van a menjar. Els importa, els afecta molt", ha explicat.

Navarro ha rebutjat les pressions polítiques i ha insistit que es mantindran ferms en la mateixa i única demanda amb la qual es van iniciar les protestes fa tres setmanes: l'autopista gratuïta entre el Baix Camp i el Baix Maestrat. Les entitats veïnals es desmarquen de les altres peticions liderades pels alcaldes. No rebutgen l'A-7 ni el desdoblament de l'N-340 però ho consideren solucions a llarg termini que ara no resolen el problema d'accidentalitat de la carretera nacional. En aquest sentit, han criticat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi celebrat, des d'Andalusia, la finalització de l'autovia A-7 per tot el Mediterrani i els 1.440 quilòmetres construïts, mentre que el tram ebrenc està pendent.

Els veïns han tallat durant gairebé una hora l'N-340 a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i les Cases d'Alcanar (Montsià). S'ha començat la protesta amb el ja fixat minut de silenci en record de les víctimes i s'ha aprofitat l'estona de la mobilització per celebrar una petita assemblea informativa a sobre l'asfalt. Ha quedat convocat ja el quart tall de carretera. Serà dijous vinent a les sis en punt de la tarda. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta