7 d’octubre del 2015

Escal UGS vol que les diligències judicials pel projecte Castor es traslladin a Madrid


VINARÒS (Baix Maestrat).- L'exconcessionària del projecte Castor, Escal UGS, i el president de la companyia, Recaredo del Potro, han presentat un recurs de reforma davant del jutjat de primera instància i instrucció número quatre de Vinaròs reclamant, novament, que les diligències judicials obertes pels més de mil terratrèmols causats per la injecció de gas al magatzem submarí es traslladin a Madrid. El recurs arriba després que el jutge desestimés el passat 21 de setembre la primera petició en aquest sentit, a la qual es va sumar l'advocat de l'Estat. Segons Escal UGS, les decisions i tràmits que haurien ocasionat els suposats delictes ambientals i de prevaricació ambiental s'haurien efectuat a la capital espanyola.

El jutge de Vinaròs ha citat ja a declarar, el pròxim 19 d'octubre, el primer dels divuit imputats en aquesta causa: el coordinador de l'Institut Geològic i Miner (IGME), Jesús Gómez de las Heras, qui va elaborar l'informe tècnic per autoritzar la concessió l'any 2007 i en el qual en cap moment es fa referència als possibles riscos sísmics que ja havia advertit anteriorment l'Observatori de l'Ebre. Posteriorment, passaran pel jutjat el mateix del Potro, la resta de membres del consell d'administració d'Escal UGS així com els funcionaris del Ministeri d'Agricultura que van autoritzar la declaració d'impacte ambiental, aprovada un any i mig després que l'empresa obtingués la concessió per a l'emmagatzemament submarí de gas./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta