5 d’octubre del 2015

Les semblances dels exiliats republicans amb els refugiats de Síria: 'Ens llançaven trossos de pa com si fóssim gossos'



TORTOSA (Baix Ebre).- La Xarxa per la Convivència de Tortosa i l’Associació Amigues i Amics de la Unesco han organitzat per aquest dilluns al vespre la conferència ‘Refugiats d’ahir i d’avui: les guerres civils d’Espanya, Ruanda i Síria’, a càrrec del Director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou Loverdos. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, un dels responsables de l’acte, Jordi Bonilla, ha explicat que l’objectiu de la conferència és contribuir a donar consciència del drama que estan vivint les persones que aquests dies arriben a Europa fugint de la guerra de Síria i d’altres països en conflicte, així com de les semblances de la seua situació amb l’experiència de les persones que van marxar de Catalunya a causa de la Guerra Civil espanyola.

En aquest sentit, a la conferència també participarà l’exprofessora d’idiomes Glòria Aymà, qui va haver-se de refugiar a França després de la Guerra Civil, quan només tenia vuit anys. Aymà ha explicat a Canal 21 Ebre bona part del seu testimoni, tot remarcant que el drama dels refugiats d’avui s’assembla molt al que van passar els exiliats republicans que van fugir del país a peu per la carretera, i a més perseguits pels avions franquistes. Un cop a França, els van transportar amb un tren de bestiar fins a la Bretanya, i ha relatat que en una estació els van llençar trossos de pa per menjar, “com si fossin gossos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta