1 d’octubre del 2015

'Sub-versió', la nova exposició de l’artista Manel Margalef al centre d'art Lo Pati

 


AMPOSTA (Montsià).- Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre acollirà l’exposició “Sub-versió”, la nova obra de l’ampostí Manel Margalef. L’artista plasma l’habitatge com a espai domèstic on l’individu habita des del conflicte, un tema recurrent de l’ebrenc. Amb la seva primera obra de gran format a les Terres de l’Ebre, Margalef vol donar continuïtat a “En Venta”, una altra instal·lació que va presentar fa vuit anys al Tinglado 2 de Tarragona.

Segons l’artista, en aquesta ocasió “sub-versió”, que deriva d’aquella opulència urbanística, vol reflectir l’estat d’abandonament i una imatge de decadència causada per la crisi econòmica actual.

L’exposició inclou dos grans portes, de l’anterior espai artístic, que simbolitzen l’estrcutura de la casa. “Sub-versió” també té lloc per als animals, que se resituen dins de l’obra. Aquests elements se relacionen amb les Terres de l’Ebre, “signifiquen el compromís amb el territori i s’apropien de la idea del paisatge”. Una de les peces principals és el mirador, que recorda el Delta de l’Ebre. Però els veritables protagonistes del mirador d’aus són els capgrossos, que actuen com “el reflex del poder polític, social i econòmic que està per sobre de moltes realitats”. A més de dues projeccions, també s’hi pot trobar un sofà envoltat de tubs de reg, “com una arrel que crea dependència energètica”.

Per Margalef, el públic ha de captar aquest esperit crític amb la societat moderna, analitzant tots els espais decandents per qüestionar els criteris del món on vivim.

L’exposició s’inaugurarà el proper dissabte 3 d’octubre a les 8 del vespre i romandrà oberta fins al 9 de gener de 2016. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta