6 d’octubre del 2015

Tortosa aprova per unanimitat la moció popular per millorar l'accessibilitat a l'hospital Verge de la Cinta



TORTOSA (Baix Ebre).- La moció popular, que reclama la millora dels accessos i l'aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta, ha rebut el suport de tots els regidors de l'Ajuntament de Tortosa. L'equip de govern ha subratllat que no disposa de les competències per millorar el bus interurbà però s'ha compromès a traslladar la petició als organismes competents. Tots els grups han coincidit en la necessitat de millorar l'aparcament i alguns han apuntat les dificultats o l'alt cost de construir un ascensor o unes escales mecàniques per facilitar l'accés al centre des de la ciutat. El ple ha aprovat les ordenances fiscals amb l'abstenció del PP, la CUP i el PSC i la moció per l'A-7 ha tingut el vot contrari de la CUP.

La moció popular del sindicat Catac i les federacions de veïns de Tortosa i Amposta, que es va presentada amb l'aval de més 6.600 signatures, ha rebut l'aval de tots els grups municipals al ple de Tortosa d'aquest dilluns. Respecte al punt de la moció sobre la millora dels problemes d'aparcament que es pateixen al centre sanitari, tots els grups han coincidit en la prioritat de trobar una solució. Alguns també han reclamat que, en cap cas, aquest aparcament acabi convertint-se de pagament.

La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, ha explicat que l'equip de govern treballa en millorar els aspectes que reclama la proposta però ha apuntat que no tenen competència per incidir en les línies de bus interurbà. Roigé s'ha compromès a traslladar-ho als organismes competents. Des de la CUP i Movem Tortosa s'ha fet incís en reclamar que la millora de l'aparcament no suposi la instal·lació d'un pàrquing de pagament.

En aquesta sessió plenària també s'ha aprovat, amb l'únic vot contrari del regidor de la CUP, la moció dels alcaldes de l'N-340 on es reclama la represa del projecte de redacció del tram ebrenc de l'autovia A7. Com ha apuntat el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa, Xavi Rodríguez, la construcció d'aquesta infraestructura suposaria una nova "aberració" i tornar a trinxar innecessàriament el territori. Els grups municipals han reclamat les mateixes condicions per a l'Ebre que s'han aplicat en altres territoris, com és el cas de Girona amb l'N-2.

Finalment s'han aprovat, amb l'abstenció de la CUP, Movem Tortosa i el PSC, les ordenances fiscals que preveu una rebaixa de la taxa de les escombraries i la congelació de la resta dels impostos i preus públics. No han prosperat les mocions dels PSC per a la rebaixa del preu del transport públic o la millora urgent de les escales d'accés a l'Hospital. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta