22 d’octubre del 2015

Tortosa dedicarà tot un any a homenatjar l’escriptor Manuel Pérez Bonfill



TORTOSA (Baix Ebre).- Òmnium Cultural Terres de l’Ebre, l’institut Joaquim Bau i l’Ajuntament de Tortosa dedicaran tot un any a homenatjar la figura del professor de llengua i literatura i escriptor, Manuel Pérez Bonfill, amb motiu del seu 90è aniversari. Així, s’ha constituït una comissió organitzadora de l’Any Manuel Pérez Bonfill formada per entitats i amics del professor entre els quals Manel Ollé, Pili Ibáñez o Cinta Sabaté. La previsió és celebrar diversos actes des de l’octubre d’aquest 2015 i fins al setembre del 2016 per difondre la personalitat del personatge i expandir la seva obra. Així ho ha afirmat Emigdi Subirats, un dels membres de la Comissió qui ha definit Manuel Pérez Bonfill com un “gran literat”.

El primer acte programat per reconèixer la figura de Manuel Pérez Bonfill ha tingut lloc aquesta mateixa tarda en el marc de les Jornades de les Lletres Ebrenques que se celebren a Amposta. Al llarg del mes de novembre es faran diverses recitacions de poemes i també Canal 21 Ebre dedicarà un programa a Pérez Bonfill. Ja al febrer, el campus de la URV farà un reconeixement oficial de l’escriptor mentre que a l’abril es presentarà un llibre inèdit de Pérez Bonfill. La regidora de Cultura de Tortosa, Dolors Queralt, ha avançat que en el proper ple ordinari de l’Ajuntament també es portarà a aprovació una proposta per fer un reconeixement oficial a la figura de Pérez Bonfill.

Pérez Bonfill va estrenar-se literàriament a la històrica revista “GEMINIS” als anys 1950, al costat de Gerard Vergés i Jesús Massip, tots tres Creus de Sant Jordi de la Generalitat. Posteriorment, va ser un dels col·laboradors de “La Zuda”, mentre es lligava laboralment a l’institut Joaquim Bau on va deixar una llarga petjada com a professor de llengua i literatura castellanes durant més de quaranta anys. L'any 1990 en motiu de la seua jubilació el claustre de professors del centre el va homenatjar amb l'edició del seu primer recull de contes “Amb algunes branques d'olivera”, mentre que l’any 2003 el Centre de Comerç l’homenatjava en el cicle dedicat a GEMINIS. L'any 2009 es va homenatjar la figura de Manolo Pérez en el seu triple vessant: com a docent, a l’institut Joaquim Bau; com a literat, a la Fira Cid i Mulet de Jesús; i com a polític, a la biblioteca de Roquetes. L'any 2014, l’AMPA de l’institut Joaquim Bau i la direcció del centre promovien l’obertura de l’espai Manuel Pérez Bonfill a la biblioteca del centre. Durant aquests anys s’han publicat dos llibres biogràfics sobre la seua persona a càrrec d’Agnès Pegueroles i Xavier Garcia. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta