5 d’octubre del 2015

Tortosa redueix un 1% la taxa d'escombraries i congela tots els impostos i preus públics



TORTOSA (Baix Ebre).- El govern de l'Ajuntament de Tortosa sotmetrà a aprovació del ple ordinari d'aquest dilluns una proposta d'ordenances fiscals per a l'any vinent on es tornen a congelar tots els impostos, taxes i preus públics. A més, com en els darrers anys, es torna a reduir la taxa d'escombraries, aquest cop en un 1%. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor d'Hisenda, Emili Lehmann, han recordat que en els darrers tres anys aquesta taxa acumula una rebaixa de prop d'un 11%, i que es paga menys que al 2008, quan es va implantar la recollida selectiva a tot el municipi. L'alcalde també ha anunciat que durant aquest mes d'octubre es retornarà el 26% restant de la paga extra del 2012.

El govern municipal ha explicat que, a més de la congelació d'impostos i preus públics, i de la rebaixa d'un 1% en la taxa d'escombraries, també es mantenen les bonificacions existents. A més, l'Ajuntament s'agafa a la normativa catalana per equiparar el tractament fiscal de les famílies nombroses amb les monoparentals. L'alcalde ha explicat que en l'únic cas que no es pot aplicar és amb l'IBI perquè no ho permet la legislació estatal, però que en la resta de taxes i preus públics el consistori ha decidit acollir-se a la normativa catalana.

D'aquesta manera, es mantenen les bonificacions per l'IBI, IAE, IIVTNU (plusvàlua), ICIO, i l'impost sobre vehicles (IVTM); i s'amplien les bonificacions en els preus públics de l'Escola Municipal de Música, de Teatre i d'espectacles. Sobre l'Escola Municipal de Música i de Teatre, es passa d'una bonificació en la matrícula del 10% al 50% per a famílies nombroses, monoparentals i en situació d'atur; i una reducció del 15% de la quota mensual per a famílies nombroses o monoparentals.

A més, també s'ha afegit una tarifa reduïda per emissió de certificats d'empadronament, convivència i volants de padró per criteris de capacitat econòmica; i s'ha incorporat un acord plenari a la taxa d'utilització privativa i aprofitament especial del domini públic municipal on queden exempts de pagar-la les entitats que facin activitats sense utilitat econòmica.

Respecte les bonificacions de caire social es manté la de l'IBI fins el 90% pel titulars o cotitulars de família nombrós en funció de la capacitat econòmica; l'exempció de pagar la taxa d'escombraries de l'habitatge habitual si es disposa d'uns ingressos anuals inferiors a 1,5 vegades l'Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i de 2 vegades l'IRSC en cas de convivència.

També es manté, entre altres, la bonificació del 75% del primer tram de la tarifa de consum d'aigua i clavegueram per a ús domèstic de l'habitatge habitual per a persones si es disposa d'uns ingressos anuals inferiors a l'IRSC.

Retorn de la paga extra i de dies de permís per als treballadors

D'altra banda, i d'acord amb el Reial decret llei 10/2015, l'alcalde ha anunciat que durant aquest mes d'octubre l'Ajuntament abonarà als treballadors el 26% restant de la paga extra del 2012, després que el primer 25% es retornés l'any passat. Bel ha volgut destacar que el consistori ho farà amb recursos propis i sense generar més deute a l'Ajuntament "no com altres administracions com l'Estat".

També d'acord amb aquest mateix decret, es recupera un dia de lliure disposició per als treballadors de l'Ajuntament.

En el ple ordinari d'aquest dilluns, l'Ajuntament també aprovarà inicialment el canvi de forma de gestió del servei municipal del viver d'empreses que passarà a fer-se directament des de l'Ajuntament, i que suposarà, en pocs mesos, l'extinció i dissolució de la societat mercantil de capital íntegrament municipal Tortosa Innova S.L. / ACN / Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta