30 de novembre del 2015

Acomiaden 17 treballadors de la planta de Rehau a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La multinacional alemanya Rehau, dedicada a la fabricació de polímers per al sector industrial i l’automoció, ha decidit acomiadar almenys 17 dels treballadors de la seua planta al polígon industrial Baix Ebre, de Tortosa. Els acomiadaments es van comunicar divendres passat i molts dels perjudicats van assabentar-se a través del telèfon, tot i que feia dies que se’ls havia anunciat que l’empresa volia rebaixar la plantilla en desenes de persones. Per aquest dimarts i per dimecres hi ha previstes diverses reunions de la direcció amb els treballadors. De fet, els treballadors ja saben que després de les festes de Nadal i Reis podria haver-hi més acomiadaments directes, amb la indemnització que fixa la llei. La fàbrica de Rehau a Tortosa tenia el 2012 una facturació anual d’uns 35 milions d’euros, i fins ara ocupava una plantilla d’uns 350 treballadors, tot i que havia arribat a tenir uns 400.

Rehau va obrir la seua planta de Tortosa l’any 1987, amb una quinzena de treballadors. L’última de les ampliacions de la fàbrica va fer-se just abans de l’inici de la crisi, l’any 2006. L’empresa té uns 25.000 metres quadrats edificats i també una parcel·la de 20.000 metres en què també preveia fer ampliacions. El de Tortosa és l’únic centre de producció de tot l’Estat. De fet, la multinacional va decidir instal·lar-se a la capital del Baix Ebre per la seua equidistància entre València, Barcelona i Saragossa, un fet que li permetia satisfer les comandes dels centres de producció d’Opel, Seat i Ford.

L’any 2012, el 80% de la producció de Rehau a Tortosa es destinava a l’exportació. La fàbrica se situava entre les deu primeres del grup Rehau, tant en matèria de facturació com en nombre de treballadors. En aquell moment, plantejava una ampliació de 3.000 metres quadrats de la fàbrica i la contractació de 50 treballadors més. Per això, l’anunci dels acomiadaments a la fàbrica de Tortosa ha agafat per sorpresa a la plantilla. Una situació que també ha agafat amb el peu canviat els sindicats, que fa temps que denuncien que els resulta impossible accedir a Rehau perquè no hi ha comitè d’empresa./ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta