27 de novembre del 2015

Així són els gats tigre que es crien en un centre a Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Una família tortosina ha impulsat el primer centre de cria gats tigre d’Europa. Es tracta d’una espècie de gats domèstics però amb l’aparença dels tigres de bengala i dels tigres siberians. En concret, els impulsors d’aquest ambiciós projecte, Jordi Mestre i Aaron Ondozabal, s’ocupen de la cria de toygers, de pell marró, i toygers silver, de pell grisa. En aquests moments, compten amb deu exemplars d’adults i sis cries. La raça de gats tigre va sorgir a Califòrnia fa uns 25 anys, quan una criadora de gats bengalís es va inspirar en les marques circulars dels seus gats per criar un gat domèstic amb aspecte de tigre. Per aconseguir el seu aspecte de tigre en miniatura, s’han fet encreuaments durant dues dècades de gats domèstics amb gats bengalís i gats lleopards asiàtics.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mestre ha explicat com aquest negoci va sorgir ‘per casualitat’. En la mateixa entrevista, el també impulsor del projecte, Aaron Ondozábal, ha destacat que no existeixen diferències de comportament entre els gats europeus i els gats tigre. Si que hi ha, però, en el físic: el seu pelatge i les seves ratlles tan característiques. Els gats es poden escollir i comprar per internet i també visitar-los a la granja. Pràcticament el 80% dels clients són de fora de l’Estat i un 30% de les consultes són per comprar exemplars per a la criança. Només hi ha cinc llocs al món on es pot comprar un gat tigre o toyger, i estan als Estats Units, Austràlia i Anglaterra. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta