23 de novembre del 2015

Del Potro nega cap relació entre la injecció de gas i els terratrèmols del Castor



 VINARÒS (Baix Maestrat).- El president de la concessionària del magatzem Castor, Recaredo del Potro, ha rebutjat que hi hagi relació directa entre la crisi sísmica que va afectar el sud de les Terres de l'Ebre i el nord de Castelló i les injeccions de gas matalàs que es feien en aquell moment al magatzem submarí. Tot i els informes oficials de 2014 que certifiquen aquesta correlació, Del Potro ha defensat davant del jutge que es tracta d'una "sismicitat natural" i una coincidència "curiosa". El president d’ESCAL UGS ha declarat aquest dilluns als jutjats de Vinaròs en el marc de les diligències prèvies pel cas Castor. A primera hora del matí, el responsable de l’empresa ha entrat als jutjats per una porta secundària per esquivar els mitjans de comunicació i també els membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia que s’havien concentrat davant les portes del jutjat per rebre’l amb una gran xiulada. Sí que l’han escridassat en acabar de declarar, quant ha sortit per la porta principal somrient. Un dels portaveus de la Plataforma, Joan Ferrando, ha afirmat que del Potro no només ha enganyat el territori i la seva ciutadania amb llocs de feina que no han arribat, sinó que a més els ha generat un gran problema.

El president d'ESCAL UGS ha reconegut aquest dilluns que l'Observatori de l'Ebre va advertir-los de l'increment de la sismicitat a l'inici d'aquest episodi i ha assegurat que, per aquest motiu, es van rebaixar els cabals de gas tot i mantenir el volum previst. Però des de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia insisteixen que ja existia un informe previ de l'Observatori, fet l'any 2005, que alertava de la necessitat d'estudiar quin era el risc sísmic, que podia afectar la costa de l'Ebre i el nord de Castelló, abans d'autoritzar l'activitat.

D’altra banda, Ferrando ha recordat que aquest proper 2016 els usuaris del servei de gas començaran a pagar a través del seus rebuts la indemnització de 1.400 euros a l’empresa concessionària del magatzem de gas Castor.

Aquest dilluns la companyia Enagás ha informat que està enllestint el procés d'hibernació del magatzem subterrani Castor amb el segellat dels pous. Segons detalla, han conclòs els treballs d'inertització i, actualment, ja no hi ha gas a la superfície, ni a la plataforma, ni al gasoducte, ni a les instal·lacions de terra. A hores d'ara, s'està acabant el segellat dels dotze pous d'emmagatzematge, amb la instal·lació en cadascun d'ells dos peces mecàniques d'acer, addicionals a les dos vàlvules que ja hi ha. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta