12 de novembre del 2015

El filòleg Artur Quintana guanya el premi Lo Grifonet que atorga Òmnium a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El filòleg, germanista i traductor de La Codonyera, municipi de la Franja de Ponent, ha guanyat el premi Lo Grifonet que atorga Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Òmnium ha decidit guardonar Quintana per la seva dedicació a l’estudi i suport del català a la Franja, per la feina acumulada durant tota la seva trajectòria per la seva vinculació a la vida cultural del territori i el foment de les terres de cruïlla. El president d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Josep Moragrega, ha celebrat que per primera vegada el jurat hagi pres en consideració la figura d’una persona que ha dut a terme la seva tasca en una comarca veïna, la qual forma part del territori de convivència de les Terres de l’Ebre, posant de relleu la vocació de terres de cruïlla.

Quintana és membre de la Secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, del Consello Asesor de l’Aragonés, membre d’honor de l’Acadèmia de l’Aragonés i president d’Iniciativa Cultural de la Franja. Va estudiar romanística i germanística a Barcelona i Colònia. Es va doctorar amb una tesi sobre el parlar de la Codonyera i ha publicat un bon nombre d’articles sobre el català, l’aragonès, l’alemany i l’occità. El premi Lo Grifonet, una obra de l’escultor Bronson Shaw, se li lliurarà a Quintana en el transcurs d’un dinar homenatge obert a tothom que s’hi vulgui afegir al restaurant Can Barrina d’Arnes, el proper dissabte 28 de novembre a les 14.00 hores. Anteriorment van rebre el premi Joan Beltran, Octavi Ruiz, Manel Ollé i Lola Santacatalina. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta