18 de novembre del 2015

El RACC qüestiona les rotondes que Foment ha començat a construir a l'N-340


TORTOSA (Baix Ebre).- El RACC qüestiona l'eficàcia de les rotondes que Foment proposa construir a l'N-340. De fet, ha posat en dubte que hi hagi cap "compromís clar" per reduir l'alta accidentalitat de l'N-340. Així de contundent s'ha mostrat l'entitat automobilística, després dels greus sinistres mortals que van haver-hi fa uns mesos a les Terres de l'Ebre i d'escoltar els posicionaments de les diferents administracions i del territori. El RACC qüestiona l'eficàcia de la proposta del Ministeri de Foment de construir una desena de rotondes a l'N-340, i assegura que la mesura més "eficaç, barata i ràpida" per reduir la sinistralitat de la via és traslladar "tot el trànsit de camions" a l'AP-7, amb bonificacions al 50%. L'entitat insisteix que "es fa més necessari que mai un compromís públic" per tirar-ho endavant amb urgència.

El RACC ha qüestionat la mesura de construir d'una desena de rotondes a l'N-340 perquè no resol el problema de fons que, per a ells té aquesta via, que són els xocs frontals. Segons dades recopilades per l'entitat, a l'N-340, el 42% dels xocs que s'hi produeixen són frontals i només el 3% dels accidents tenen lloc en interseccions.

D'altra banda, amb les rotondes pot augmentar el nivell de congestió, sobretot en períodes d'alta intensitat de circulació, a l'estiu i en dies festius. Pel RACC, les rotondes obliguen a baixar la velocitat i, per tant, la gravetat dels accidents però, en èpoques on la circulació de vehicles és elevada, desencadenen més congestió en un àrea que ja avui està congestionada a l'estiu.

A més, pel Club les rotondes poden, paradoxalment, augmentar el risc d'accident frontal en altres llocs, en propiciar una menor velocitat mitjana de circulació i, per tant, més intents d'avançament en altres trams. El RACC recorda que per l'N-340 hi circulen fins a 25.000 vehicles diari i fins un 30% d'aquests són vehicles pesants que eviten el peatge de l'AP-7.

És per aquests motius que el RACC insisteix en defensar que la mesura més "efectiva, immediata i barata" per reduir la sinistralitat de l'N-340 és la de desviar el trànsit de vehicles pesants per l'AP-7, i que es faci de manera "immediata". L'entitat recorda que aquesta solució reduiria "dràsticament" els accidents mortals, tal i com ha succeït al tram de l'N-II a Girona.

A més, asseguren que els transportistes que ja utilitzen l'AP-7 sortirien beneficiats perquè tindrien una bonificació del 50% del peatge; i els que serien desviats obligatòriament reduirien el temps de recorregut, el consum de benzina i els accidents.

El RACC recorda que l'Administració no tindria cap cost amb aquesta mesura perquè no caldria compensar la concessionària per la rebaixa dels peatges. L'augment de trànsit previst a l'AP-7 generaria un augment de recaptació que compensaria la rebaixa dels peatges i l'augment de costos de manteniment associat a l'increment de trànsit. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta