22 de novembre del 2015

Els alcaldes de l'N-340 convoquen una gran manifestació per a l'11 de desembre amb el suport de veïns i transportistes


L'ALDEA (Baix Ebre).- L'11 de desembre a la tarda els vuit alcaldes de l'N-340 tallaran simultàniament la carretera al seu municipi. Ho faran amb el suport del moviment veïnal que porta nou setmanes tallant l'N-340, liderat per la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, i el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa. També s'uniran a la protesta, amb alguna acció encara per concretar, els transportistes de la Federació Empresarial d'Auto Transport (FEAT) a Tarragona. Tot i les mocions aprovades i les reunions amb les administracions, els alcaldes s'han cansat i redueixen les seves peticions a una: la gratuïtat immediata de l'AP-7. Amb aquesta decisió s'alineen amb el moviment veïnal i aparquen la resta de propostes. 

Amb aquesta decisió es posa punt i final a les diferents alternatives i propostes que es venien treballant en diversos fronts veïnals i institucionals, des de fa dos mesos, i que havien confós i dividit el moviment per acabar amb la sinistralitat de l'N-340 que va començar el 12 de setembre amb una primera manifestació que, ja d'inici, va provocar la confrontació de veïns i alcaldes.

Tot i que aquest dijous el moviment veïnal, liderat per al Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, va aixecar la veu contra la falta de suports als talls setmanals per part dels alcaldes, els batlles han explicat que les relacions són positives entre totes les parts i treballaran per coordinar aquesta acció de l'11 de desembre "tots plegats". "Es hi juguem molt i hem de fer una cosa coordinada i el més unitària possible perquè se'ns escolti. Si no anem units, no ens en sortirem. Estem vivint moments que necessitem que se'n prengui nota", ha reclamat l'alcalde de l'Ametlla de Mar.

Per a Gaseni, les crítiques rebudes són una mostra de la preocupació que existeix entre els veïns i ha aprofitat per agrair al moviment veïnal que "hagin aguantat la flama" d'aquesta lluita durant les últimes aquestes setmanes. "Estem tots d'acord que mentre no hi hagi solucions viàries per a les Terres de l'Ebre no podem estar amb l'ai al cor per si a un veí que surt a l'N-340 li pugui passar alguna cosa", ha lamentat. "Tenint una postura unitària és molt útil donar un missatge de territori", ha afegit.

Vuit talls simultanis i la intervenció dels camions
De moment, els alcaldes han explicat que promouran, per a l'11 de desembre, a les 15:00 hores, vuit talls simultanis a l'N-340, en els seus termes municipals. Les properes setmanes s'acabarà de concretar amb les transportistes l'acció que impulsarà la FEAT per complementar aquesta gran mobilització a la carretera. L'objectiu és "fer alguna cosa que faci que tothom s'adoni de la problemàtica que hi ha aquí baix a l'N-340", ha assenyalat Gaseni. No es descarta que els camioners i vehicles pesants puguin fer alguna reivindicació, paral·lelament, a la mateixa hora i el mateix dia, però en altres punts de la xarxa viària ebrenca.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, com a portaveu de la resta d'alcaldes ebrencs de l'N-340 , Jordi Gaseni, ha explicat que no desisteixen de continuar exigint l'alliberament de peatges a l'autopista perquè és "el que queda" de la moció que van presentar. En concret, un cop descartades les bonificacions per al trànsit pesant i el transport intern com a mesura immediata, i a l'espera que es reprengui la construcció de l'autovia A-7, els batlles han decidit centrar els seus esforços en la darrera de les seves exigències que no és altra que la gratuïta de l'AP-7 mentre no hi hagi una via ràpida alternativa al territori./ Via ACN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta