24 de novembre del 2015

Els veïns denuncien als Mossos que les rotondes de l'N-340 poden entorpir el trànsit en cas d'evacuació nuclear


AMPOSTA (Montsià).- La Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra exigint la paralització de les obres de la rotonda que el Ministeri de Foment construeix a la N-340 a l'altura del Perelló. Volen que la policia elabori un informe sobre la perillositat que en l'actual moment d'alerta de seguretat poden suposar talls de trànsit derivats de les actuacions en una "via d'evacuació principal" en cas d'atemptat a les nuclears. També demanen als Mossos si existeix algun informe sobre la idoneïtat de la construcció d'una desena de rotondes més al tram ebrenc de la N-340, atès que poden alentir la velocitat del trànsit si s'haguessin d'efectuar evacuacions.

L'anunci d'afectacions al trànsit els pròxims dies 25 i 26 de novembre per les obres de la rotonda del Perelló –inicialment, amb restricció als camions que no podran circular per la intersecció entre la N-340 i la TV-3022- ha portat a la Federació ampostina a presentar la denúncia aquest dimarts al migdia davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Amposta, segons ha explicat a l'ACN el seu president, Llorenç Navarro. Volen que aquesta denúncia arribi als jutjats perquè adoptin mesures al respecte.

"Volem que es paralitzi l'obra de forma immediata", ha assegurat el mateix Navarro. Els veïns volen saber si consta –i, en cas contrari, reclamen que es redacti- algun informe previ dels Mossos sobre la perillositat que, en l'hipotètic cas d'atac o accident, poden tenir possibles talls en el trànsit per les obres en l'actual context de nivell d'alerta 4 de seguretat a tot l'Estat espanyol, i reforçat a l'entorn d'instal·lacions crítiques com les nuclears. "Si hagués un atemptat a Ascó o Vandellòs, per evacuar per la N-340 estaria tallada", ha avisat, tot recordant que la carretera és una via d'evacuació del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA).

La Federació fa extensiu el requeriment sobre l'existència d'informes previs sobre la seguretat de la N-340 com a via d'emergència també respecte les altres cinc rotondes projectades de forma imminent així com les cinc més addicionals previstes en el tram ebrenc, dins del pla posat en marxa pel Ministeri de Foment per reduir la sinistralitat i l'alta densitat de trànsit, especialment pesant, de la N-340. "En 66 quilòmetres, onze rotondes. Al projecte de memòria de construcció posa que l'objectiu és reduir la velocitat. Si vols reduir la velocitat en un lloc quan passa una desgràcia vols sortir per cames i portes pressa... Espero que si aquell dia posen el radar puguem pagar les denúncies", ha tancat Navarro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta