20 de novembre del 2015

Els veïns d’Ulldecona prioritzen arranjar les voreres i suprimir les barreres arquitectòniques


ULLDECONA (Montsià).- Un total de 343 veïns d’Ulldecona han emès el seu vot en el procés participatiu d’elaboració dels pressupostos municipals. L’opció més votada s’endú més del 33% del total. Es tracta de la proposta per a l’arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, tant al nucli d’Ulldecona com als barris. A continuació, amb 60 vots se situa l’adequació del pavelló multiusos com a centre cívic amb un 17% dels vots, seguit de la urbanització del Passeig de la Via amb un 10% dels vots. L’Ajuntament d’Ulldecona destinarà una partida de 100.000 euros del pressupost per al 2016 a tirar endavant l’opció més votada per a l’arranjament de voreres i la supressió de barreres arquitectòniques.

343 persones han emès el seu vot durant el procés participatiu d’elaboració dels pressupostos municipals. L’Ajuntament ha rebut un total de 350 paperetes, de les quals 7 són nul.les perquè no hi consten les dades personals. Del total de respostes, 132 (quasi un 38%) han arribat via web.

L’opció més votada s’endú més del 33% del total (117 persones) i és l’arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, tant al nucli d’Ulldecona com als barris. A continuació, amb 60 vots se situa l’adequació del pavelló multiusos com a centre cívic (17%), seguit de la urbanització del Passeig de la Via amb 35 vots (10%), la senyalització d’itineraris saludables i instal·lació de mobiliari esportiu pel terme municipal amb 11 vots i la construcció de més illes de contenidors soterrats amb 2.

A banda, hi ha 20 persones que han marcat més d’una opció i un total de 96 que ha optat per l’apartat d’altres, el que representa un 27% del total. Dins d’aquest darrer bloc, 18 persones aposten per arranjament de camins i carrers del municipi, 12 per fer millores a la pista poliesportiva i deixar-la en condicions per a patinar, 10 persones proposen l’obertura de l’Avinguda Ramón Salomón, 8 el canvi d’ubicació d’una illa concreta de contenidors soterrats i 6 persones proposen obres d’urbanització i millora de l’Avinguda Terrers. En altres butlletes es planteja un carril bici entre els Valentins i el Barri Castell, l’arranjament del camí de l’Olivar o la cobertura de la pista de l’escola per posar alguns exemples.

Donat que l’opció més votada ha estat l’arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, els pressupostos municipals per al 2016 incorporaran una partida de 100.000 euros per executar-la.

El govern municipal ha valorat molt positivament tant la participació com les aportacions rebudes, que permetran també fer una diagnosi de les qüestions que més preocupen als veïns i veïnes del municipi. Tal com ja va explicar l’Alcaldessa, Núria Ventura, en el moment de posada en marxa de la consulta, «l’elecció final d’una opció és només una de les mesures previstes en tot el procés participatiu d’elaboració dels pressupostos, que esperem desplegar en la seva totalitat durant el 2016». Així, a partir del de maig-juny del proper exercici, es farà una assemblea informativa per explicar com s’elabora un pressupost municipal, què s’hi contempla i l’estat d’execució dels comptes en aquelles dates. Posteriorment, en diverses sessions de treballs obertes a tothom, els participants hauran d’elaborar una llista de propostes i fer una primera selecció per deixar-ne 10. Com a pas final, aquestes propostes s’enviaran de nou amb una butlleta casa per casa, com aquest any, per tal que tothom pugui triar la que consideri més oportuna. La que tingui més vots serà la que s’incorporarà als pressupostos.

Aquesta no és la primera vegada que Ulldecona posa en marxa un procés participatiu per elaborar els pressupostos. Al 2008 es va iniciar també una consulta al respecte, però hi van participar poquíssimes persones. A més, en aquella ocasió era a efecte simplement consultiu. L’Ajuntament d’Ulldecona vol agrair a tots i cadascún dels participants que hagin volgut implicar-se en el procés i donar la seua opinió sobre les principals necessitats d’inversió a Ulldecona i barris./ Imatge Ajuntament d'Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta