23 de novembre del 2015

ERC condiciona l’acord amb CiU al pressupost i el nou PAM de Tortosa

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Esquerra a Tortosa, Josep Felip Monclús, ha anunciat aquest dilluns que els republicans decidiran a finals d’any si ratifiquen l’Acord de Governança Estable que van signar amb CiU després de les eleccions municipals. De fet, Monclús ha assenyalat que encara no han decidit si la seua valoració serà abans o després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Tot i així, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el portaveu republicà ha detallat que s’esperen a tenir aprovat el pressupost municipal per al 2016, per comprovar si hi ha reflectits els principals acords de l’Acord de Governança Estable. De la mateixa manera, també haurien de quedar recollits en el nou Pla d’Acció Municipal (PAM) per als propers quatre anys, que els grups de CiU i ERC ja han començat a redactar.

Monclús ha afirmat que potser a principi d’any tornaran a parlar de la possible entrada d’ERC al govern municipal. Segons ha afegit, la relació entre Esquerra i Convergència és fluïda. A més, ha destacat que si tot el que estan parlant acaba plasmat al PAM i en el pressupost, el grau de compliment de l’Acord de Governança Estable seria del 100%. El portaveu d’ERC ha parlat de màxima participació ciutadana i transparència; d’un pla local d’ocupació, i de mesures socials com l’aplicació del programa tiquet fresc per als més necessitats. També ha recordat que els republicans exigeixen la reforma integral del pont de l’Estat, una actuació que s’executarà amb el pressupost del 2016.

Finalment, Monclús ha valorat la decisió de Ferran Bel de ser cap de llista de Democràcia i Llibertat per la demarcació de Tarragona. El portaveu d’Esquerra ha recordat que Bel ha estat senador, tot i que va dir que no ho faria, i ha assenyalat que ser diputat al Congrés encara suposarà més feina. Monclús, però, ha dit que espera que això siga pel bé de Tortosa, i ha dit que només el temps dirà si és compatible que Bel siga alcalde i diputat al Congrés dels Diputats.

En la mateixa entrevista, Monclús ha dit que la pregunta de la consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre, que encara no s’ha acabat de redactar, deixarà molt clara quina és l’opinió de la ciutadania. En qualsevol cas, ha afegit que la posició d’Esquerra davant de la futura consulta seguirà sent la retirada del monument.

Monclús acusa Gómez de fer ‘electoralisme’ 

Monclús ha celebrat que el director dels serveis territorials de Salut afirmés divendres que cal construir el nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre, entre Tortosa i Roquetes. Però el portaveu d’Esquerra a Tortosa ha acusat Albert Gómez de fer electoralisme, tenint en compte que Salut no va incloure en el pressupost del 2015 de la Generalitat els diners necessaris per començar a redactar el projecte del nou hospital. Segons Monclús, caldrien uns 12 milions per a la redacció del projecte de l’hospital, que l’any 2010 es calculava que podria costar uns 120 milions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta