12 de novembre del 2015

Gambús avisa que Europa pot sancionar l’Estat espanyol pel Pla Hidrològic de l’Ebre



BRUSSEL·LES.- L’eurodiputat d’Unió, Francesc Gambús, ha assegurat que l’Estat espanyol s’arrisca a rebre una sanció econòmica per incomplir les directius europees en la revisió del Pla Hidrològic de l’Ebre, pendent de ser aprovat pel Consell de Ministres. Gambús ha explicat que la Comissió Europea està seguint de prop el Pla Hidrològic i que ha constatat que hi ha “molta informació imprescindible” que no hi està inclosa i que, per tant, no s’ha seguit la normativa europea en la seva elaboració. Així les coses, Gambús ha dit que si no es corregeix el Pla, la Comissió Europea podria denunciar l’Estat espanyol al Tribunal de Justícia Europeu i ser sancionat.

En una trobada amb mitjans de comunicació ebrencs a Brussel·les, i quant a la problemàtica de l’expansió de la plaga del caragol maçana pel Delta de l’Ebre, Gambús ha avançat que en breu es donarà a conèixer el resultat d’una auditoria realitzada per la direcció general de Sanitat Pública de la Comissió Europea. En aquest sentit, Gambús ha afirmat que Unió treballa per posar la qüestió del caragol maçana en l’agenda política europea, que entenguin que no es tracta d’una qüestió local i que s’han de posar recursos per abordar la problemàtica. En qualsevol cas, l’eurodiputat d’Unió ha reconegut que existeix un “embolic competencial” que frena l’avanç en la lluita contra la plaga.

D’altra banda, Gambús ha afirmat que a l’Estat espanyol li manca “sentit comú” per tirar inversions tant necessàries com el corredor del mediterrani. L’eurodiputat d’Unió ha afirmat que la Comissió Europea té els diners per tirar endavant el projecte però que l’Estat continua fent una aportació “minsa” al projecte.

L’eurodiputat d’Unió i el president de la Comissió de Medi Ambient, Salut Púbica i Seguretat Alimentària de la Unió Europea i membre del grup del Partit Popular Europeu, Giovanni La Via, també han acompanyat els periodistes ebrencs en la seva visita al Parlament Europeu./ Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta