17 de novembre del 2015

L’Ebre, la cultura i les tradicions, al manifest fundacional de la regional de Demòcrates de Catalunya



TORTOSA (Baix Ebre).- El centre cívic Ferreries de Tortosa serà l’escenari, aquest diumenge al matí, del congrés fundacional de la regió Terres de l’Ebre del nou partit Demòcrates de Catalunya. El seu portaveu al territori, Roger Pedret, ha explicat aquest dimarts que el congrés comptarà amb la presència d’Antoni Castellà i Núria de Gispert, entre d’altres membres del Comitè Nacional Demòcrata. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Pedret també ha detallat que el partit té uns 100 voluntaris al territori, molts provinents d’Unió Democràtica però també persones que mai havien militat en política. Segons Pedret, en aquest congrés fundacional s’aprovarà un manifest fundacional de compromís amb les Terres de l’Ebre, en què al marge del riu i el cabal ecològic també es defensaran altres qüestions com la cultura i les tradicions pròpies del territori, com les festes amb bous.

Pedret ha detallat que aquest dilluns es va celebrar el comitè local de Prat de Comte i també l’assemblea comarcal de la Terra Alta, i que durant aquest dimarts a la tarda tindran lloc les assemblees locals de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Roquetes, l’Ametlla de Mar, a més de les comarcals del Montsià i del Baix Ebre. El portaveu ebrenc de Demòcrates de Catalunya ha reconegut que ha estat molt dur i traumàtic trencar amb Unió i perdre les sigles que històricament s’havien defensat. Però Pedret ha remarcat que, tot i conservar la seua base ideològica demòcrata-cristiana que lluita per la justícia social, la fraternitat, la llibertat i la plena sobirania per a Catalunya, Demòcrates serà diferent d’Unió i també dels altres partits.

D’altra banda, el Consell Demòcrata Nacional té representació ebrenca, amb Antoni Obalat, d’Amposta, Joan Josep Malràs, alcalde de Prat de Comte, i Enric Simó, de Tortosa. Demòcrates de Catalunya concorrerà a les eleccions espanyoles del 20 de desembre al costat de Convergència i Reagrupament, sota les sigles de Democràcia i Llibertat. Una decisió que es va prendre amb una votació per internet amb la participació oberta a tots els voluntaris. I és que Demòcrates de Catalunya tindrà un funcionament assembleari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta