18 de novembre del 2015

L’estació de Bot oferirà un servei de bar-cafeteria en un antic ferrobus



BOT (TERRA ALTA).- En un parell de mesos l’antiga estació de tren de Bot oferirà un servei de bar-cafeteria a tots aquells que passin per la via verda. I ho farà dalt d’un antic ferrobus. Josep Maria Escoda, gerent de l’empresa Iber Natural Project i membre de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari de Móra la Nova, ha adquirit en subhasta tres ferrobusos dièsel VT2.09 construïts als anys seixanta, semblants als que un dia van recórrer de la línia de la Vall de Zafán. Als anys setanta els ferrobusos van anar desapareixent de la circulació però aquests tres ferrobusos encara van presentar servei transportant els treballadors durant la construcció de la línia d’Alta Velocitat Madrid-Llevant. Des d’aleshores estaven en un magatzem i Escoda va veure una ocasió històrica quan Adif els va posar a subhasta.

Un d’aquests ferrobusos s’ha instal·lat a la Via Verda a tocar de l’estació de Bot. Escoda afirma que la màquina brinda l’oportunitat de dotar aquesta corredor d’un element històric per fer pedagogia, crear activitat econòmica i millorar el servei als usuaris. En concret, el projecte consisteix en condicionar l’interior de la màquina i convertir-la en un bar-cafeteria.

Des del 2013, l’estació i els seus set edificis són propietat de l’Ajuntament. El consistori vol rehabilitar els antics edificis i destinar-los a equipaments i serveis de la via verda. De fet, l’alcalde de Bot, Lluís Agut, ha explicat sobre la taula hi ha un projecte d’1 milió d’euros de la Diputació de Tarragona. Però davant les dificultats econòmiques per tirar endavant el projecte s’ha vist amb molt bons ulls l’arribada del ferrobus.

La idea és mantenir l’aspecte original del ferrobus a fora, pintant-lo. A dins es mantindrà la cabina del conductor, es retiraran seients destinats a passatge i s’ocuparà segons les necessitats. La previsió és que es pugui posar en servei a principis de 2016 amb la cessió d’ús a l’Ajuntament perquè en faci l’explotació directa. Els altres dos ferrobusos es troben de moment a l’estació de Móra la Nova, pendents de donar-los-hi nous usos. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta