16 de novembre del 2015

Montse Castellà (Trens Dignes) reclama més trens 449 a l'Ebre, en lloc dels 447 remodelats



TORTOSA (Baix Ebre).- La portaveu de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, Montse Castellà, ha insistit aquest dilluns que l’arribada dels primers trens de la sèrie 447 remodelats és “una millora insuficient, dubtosa, i que arriba tard” per solucionar les mancances del servei ferroviari al territori. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Castellà ha reclamat la substitució dels trens per unitats noves 449 com les que s’utilitzen a Rodalies de Girona, en lloc dels trens 447 que han deixat d’utilitzar-se a la xarxa de Barcelona. En aquest sentit, la portaveu de Trens Dignes ha remarcat que també cal continuar millorant els combois de l’Ebre i solucionar les mancances en matèria de freqüències.

En la mateixa entrevista, Castellà ha tornat a reivindicar altres millores a la R15 i R16, les dues línies de les Terres de l’Ebre. En concret, demanen un altre tren que connecti Móra la Nova i Barcelona pel matí, i un altre servei entre Tortosa i Barcelona a partir de les 20.30 hores. A més, la portaveu de Trens Dignes ha insistit a exigir una rebaixa de les tarifes. Una mesura que, segons ha anunciat aquest dilluns la mateixa Generalitat, començarà a aplicar-se a partir del gener del 2016.

D’altra banda, Castellà s’ha referit a la nova polèmica per l’al·legació de la Generalitat i d’alguns ajuntaments del Camp de Tarragona de traslladar més al nord l’intercanviador ferroviari que l’Estat havia previst a l’Arboç. La portaveu de Trens Dignes ha dit que a l’Ebre li interessa tenir aquest intercanviador el més a prop possible, sobretot quan es posin en funcionament els nous trens regionals de velocitat alta. Amb aquests trens de tipus híbrid, el trajecte entre l’Aldea i Barcelona es podria reduir a només una hora i 20 minuts.

Finalment, Castellà ha advertit que la posada en funcionament de la nova variant de la via entre Vandellòs i Tarragona podria suposar la desaparició de les actuals estacions de l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Salou. Això seria durant el primer semestre del 2016, un cop que s’acabin les obres, però amb les noves estacions encara per començar. Trens Dignes i les entitats del Camp de Tarragona defensen el manteniment de l’actual línia per a un servei de rodalies de proximitat, i per tant reclamen que no es desmantelli la via de la costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta