10 de novembre del 2015

Movem Tortosa reclama uns pressupostos participatius per al 2016



TORTOSA (Baix Ebre).- Movem Tortosa ha reclamat a l’equip de govern de CiU que impulsi uns pressupostos participatius per al 2016. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que en les passades eleccions municipals més de 7.000 ciutadans van votar les opcions que duien als programes electorals diferents propostes per a impulsar pressupostos participatius. Jordan ha demanat a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que no obviï el que ha qualificat com “onada de canvi” i ha recordat a ERC que va plantejar aquesta proposta de la mateixa forma que la CUP-AE, el PSC i Movem de Tortosa que sumen 12 regidors a l’Ajuntament, és a dir, la majoria absoluta. Jordan ha insistit que en democràcia cal anar més enllà i que és important que la ciutadania pugui ser protagonista i codecidir actuacions municipals contribuint col·lectivament en el dia a dia de la ciutat.

La proposta de Movem Tortosa preveu que a través de sistemes de votació tant presencials com telemàtics, els tortosins i tortosines puguin votar cada any una part del pressupost municipal per decidir i prioritzar les principals inversions a desenvolupar. D’altra banda, Jordan ha recordat a l’actual govern de CiU, i també a ERC, la formació amb qui va signar un Acord de Governança Estable, que el Reglament de Participació Ciutadana es va aprovar fa vuit mesos. En aquest sentit, Jordan ha lamentat que encara no s’hagi posat en marxa cap actuació de les que es preveien en aquest Reglament, com ara la creació de Consells de Barri, Sectorials i de Ciutat, que encara no han estat constituïts. Quant als pressupostos participatius, el grup municipal de Movem Tortosa ha recordat que hi ha molts ajuntament a les Terres de l’Ebre que ja estan duent a terme aquest tipus de pressupostos, com ara Ulldecona, Flix, Ascó o Deltebre. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta