20 de novembre del 2015

Salut corregirà el desplegament d’ambulàncies a l’Ebre si és necessari

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha defensat aquest divendres les millores introduïdes amb el nou contracte de transport sanitari a les Terres de l’Ebre, que s’ha començat a implantar aquesta setmana. Amb tot, ha deixat la porta oberta a corregir alguns aspectes en els propers mesos, un cop analitzats els resultats del nou desplegament d’ambulàncies. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gómez ha destacat que els avenços tecnològics i de comunicacions permeten donar un millor servei, amb més personal resolutiu dalt de les ambulàncies. Així, ha recordat que amb el nou concurs la Generalitat ha prioritzat l’existència de vehicles d’intervenció ràpida, amb metges que podran atendre el malalt al mateix lloc i ordenar el trasllat a l’hospital més adequat, segons la gravetat del cas.

Gómez ha reiterat que els pacients arribaran en les millors condicions a l’hospital, i que això també serà possible gràcies a una millor coordinació de les emergències. A més, el director de Salut ha afegit que respecta les reivindicacions de la plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre, que diumenge es manifesta a Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Però ha remarcat que el nou desplegament és un model que s’ha provat amb èxit en altres llocs. Així i tot, ha deixat clar que estudiaran els resultats en els propers mesos, i que per tant no descarten fer canvis si és necessari.

El director de Salut ha detallat que el primer dia del nou contracte d’ambulàncies van haver-hi problemes de coordinació perquè va caure el sistema informàtic. Però ha destacat que el servei va tirar endavant gràcies a la implicació dels treballadors, que coneixien les rutes i les feines que calia fer. Finalment, quant a les queixes per la reducció del servei d’ambulàncies nocturnes en algunes poblacions, Gómez ha dit que han volgut optimitzar els recursos, i ha insistit que estan disposats a modificar el desplegament. De fet, ha conclòs que no hi ha motiu per preocupar-se per la supressió d’una ambulància nocturna a Amposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta