19 de novembre del 2015

Salvem les Ambulàncies es manifestarà a Deltebre i Sant Jaume per un servei digne a les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma Salvem les Ambulàncies a les Terres de l’Ebre ha convocat una manifestació aquest diumenge a les dotze del migdia al pont Lo Passador, entre Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. El col·lectiu, que reclama un servei d’ambulàncies digne i l’acabament de les retallades de salut al territori, ja ha recollit unes 10.000 signatures a peu de carrer i a través de la plataforma digital Change.org. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la plataforma ha denunciat que, al marge del canvi en l’empresa del transport sanitari i l’arribada de les ambulàncies renovades, s’han reduït els serveis assistencials, sobretot els nocturns, en llocs com Sant Jaume d’Enveja, Amposta, l’Ametlla de Mar o Móra d’Ebre. Un dels portaveus de la plataforma Salvem les Ambulàncies, Artur Giménez, ha advertit que ara a les nits hi ha pobles del territori que tenen una cobertura insuficient. Sobretot, tenint en compte les distàncies per anar i tornar a l’hospital de Tortosa, que és el centre de referència.

En aquesta línia, el també portaveu Josep Vidiella ha destacat que una de les comarques més afectades per la nova situació és el Montsià, pel fet de desaparèixer l’ambulància nocturna de Sant Jaume d’Enveja, a més d’una de les d’Amposta. Segons han dit, el fet de no tenir una ambulància a les nits també té una afectació indirecta en les poblacions del voltant, com també passa a Batea o en el cas de Xerta amb pobles veïns com Benifallet o Paüls.

La plataforma Salvem les Ambulàncies vol diferenciar els temps de resposta de les urgències i els que es necessiten per una emergència, que és quan la vida d’una persona corre perill. Així, el també portaveu Eladi Galbe ha remarcat que estan molt satisfets amb les millores tecnològiques que han arribat amb les noves ambulàncies, però que un cosa molt diferent és la retallada dels serveis.

De fet, han reiterat que, tot i que hi ha el mateix nombre de vehicles, s’han retallat les hores en què funcionen: de 432 a 348 hores. Això obligarà, de moment, a reubicar un total de 12 treballadors a les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta