12 de desembre del 2015

El president d'Òmnium reivindica la retirada del monument franquista de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, ha aprofitat aquest divendres el seu discurs a la cerimònia de la Nit de Santa Llúcia, que s'ha celebrat a Tortosa, per reivindicar la retirada del monument franquista de la Batalla de l'Ebre. "Des d'Òmnium aprofitem per fer vots perquè es retiri al més aviat possible el monument franquista del riu", ha afirmat Torra en una clara al·lusió a la consulta ciutadana que l'Ajuntament té previst celebrar abans del juny del 2016, quan es compliran 50 any de la inauguració del polèmic monument per part del general Franco. Les paraules de Torra han estat molt aplaudides per alguns dels assistents a l'acte, que ha reunit un miler de persones al pavelló firal de Remolins. A l'escenari l'acompanyaven l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també ha aplaudit les paraules del president d'Òmnium en contra del monument franquista.



De fet, Òmnium va rebre alguns crítiques al novembre del 2010, quan finalment va decidir no donar suport a la campanya de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa. En aquella ocasió, la moció popular no va prosperar a causa dels vots contraris dels grups de CiU i del PP. Ara, però, l'Acord de Governança Estable signat després de les municipals entre CiU i ERC preveu la celebració d'una consulta sobre la retirada del monument, que l'Ajuntament ha de convocar abans del juny del 2016. Feia setmanes que s'esperava un pronunciament d'Òmnium a favor de la retirada del monument franquista de Tortosa. Un dels primers en donar-li les gràcies ha estat l'activista ebrenc Josep Sabaté, a través d'un missatge a Twitter.  / Imatge Josep Sabaté, a Twitter.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta