17 de setembre del 2012

Ecologistes en Acció repliquen a Recoder que Barcelona World necessitarà aigua de l'Ebre


SALOU (Tarragonès).- L'organització Ecologistes en Acció ha replicat aquest dilluns al matí al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, assegurant que el marco-projecte turístic i lúdic Barcelona World, ubicat entre els municipis de Salou i Vila-seca, necessitarà aigua de l'Ebre per poder funcionar. Així mateix, des de l'entitat han demanat que es face públic el projecte i els corresponents detalls ambientals. Elisenda Forés, portaveu del grup ecologista al Camp i l'Ebre, ha explicat que partint de les dades de consum en els hotels, el consum d'aigua del complex superaria amb escreix la reserva que té el Consorci d'aigües de Tarragona (CAT) i que caldrà doncs, una aportació extra, que encara s'ha de conèixer.

Ecologistes en Acció ha exigit al Govern la "transparència i responsabilitat" que no ha mostrat amb el projecte Eurovegas. A més, han assegurat que la Generalitat iniciarà els tràmits per modificar el Decret 240/2004 -existent en matèria de joc- perquè els casinos del Barcelona World puguin operar. Els ecologistes han dit també que podrien haver-hi canvis en altres matèries.

L'organització ecologista exigeix al Govern de la Generalitat que faci públics els detalls del projecte, expliqui si incorporaran mesures de sostenibilitat en l'ús dels recursos, com afectarà a les zones humides existents i com condicionarà la mobilitat del camp de Tarragona aquest macro-complex pensat per a una de les poques zones del litoral que encara estaven sense massificar.

Les dades demostren que el consum d'aigua per pernoctació en hotels de gama alta és entre 300 i 450 litres per pernoctació, apunta Ecologistes en Acció. Un complex amb 12.000 places tindria, doncs, un consum punta de 1,5 hectòmetres cúbics a l'any. A més, cal sumar el consum del complex lúdic. Segons la declaració ambiental de Port Aventura, del total del consum d'aigua no reciclada que utilitzen un 30% és el de les activitats lúdiques. Aplicant la mateixa proporció "el consum d'aigua del complex superaria els 2 hm3/any".

Via ACN

2 comentaris:

  1. Jo crec que els EeA se queden curts amb els càlculs, i no afinen prou, com quasi sempre, però, tenen raó.
    A la zona de Tarragona i voltants contínuament es consumeix aigua de l'Ebre. Per tant necessiten de l'aigua de l'Ebre, si o si.
    Per saber, així de dins cap a fora ja que les dades son del CAT, teniu aquest enllaç http://195.55.247.237/saihebro/index.php?url=/datos/graficas/tag:C125C01QCAL3
    I ara, que no es temporada alta, van a tope, entre 3,5 i 4 m3/s, que son les quatre bombes en marxa. A l'hivern és menys i aquest és el marge que tenen ja que a les TE no creixem ni consumim gaire més, però al Camp si.
    I a l'estiu no n'hi haurà prou si no l'emmagatzemen d'una o altra forma o posen més pressió a les bombes.
    Son faves contades.
    Ja li podrien canviar el nom, a nivell hídric, i dir-li Ebre-World.
    L'aigua de l'Ebre continuarà expandint el Camp de T. i una concessió més gran ja dependrà de la Independència o ves a saber.
    BarcelonaWorld és una ruïna més per a l'Ebre.
    Això sense dubte.
    I llocs de treball.... no em feu arunsar lo nas.

    ResponElimina
  2. Així mos va a l'ebre! mos quedarem amb la vida que dieu que és lo riu i morts de gana... al clot de Tortosa estem condenats a fugir o a morir de misèria, això que tenim lo riu que dieu que és vida, quina vida?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta