6 d’abril del 2014

Renfe suspèn el servei ferroviari a l'estació de Tortosa a causa de l'acció #avuinopaguem



TORTOSA (Baix Ebre).- Durant més de dues hores, entre quarts de sis i les vuit de la tarda, l'estació de Tortosa no ha tingut servei ferroviari. Tot plegat, a causa de l'acció #avuinopaguem, convocada des de la Plataforma Trens Dignes i el col·lectiu Jóvens de l'Ebre, amb la qual una setantena de persones han reclamat una millora de les connexions ferroviàries a les Terres de l'Ebre. Renfe coneixia la protesta perquè ja la van dur a terme diumenge passat, i personal de seguretat de l'empresa ha impedit que els manifestants pugessen al comboi de les 17.25 hores sense bitllet. Les entitats convocants han mantingut l'acció fins al final, i el tren, finalment, no ha circulat. Fins a set trens s'han vist afectats per aquests fets. Finalment, els usuaris han pogut pujar en un tren a l'estació de l'Aldea, que els ha portat fins a Barcelona.

Els manifestants que aquest diumenge pretenien realitzar novament l'acció #avuinopaguem, en el tren de l'R16 de les 17.25 hores que circula entre Tortosa i Barcelona, s'han trobat amb un fort desplegament de seguretat. Així, personal de Renfe ha mantingut les portes del tren tancades durant una bona estona, per evitar que pugés algun usuari sense bitllet, i quan finalment les ha obert no ha permès que el tren engegués. Davant d'aquesta situació, membres de les dues entitats convocants han parlat amb el revisor i el maquinista, que els han dit que el tren no arrencaria mentre hi hagués un sol passatger dalt del comboi sense bitllet.

En aquest moment, s'ha improvisat una assemblea dins el tren per tal de decidir què fer, i la majoria de persones que secundaven la protesta han apostat per mantenir-se fermes i "aguantar fins al final", segons ha explicat a l'ACN la portaveu de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà. Ha estat llavors quan Renfe ha decidit "unilateralment" suspendre el trànsit ferroviari a l'estació de Tortosa. Cal dir que tres unitats dels Mossos d'Esquadra s'han mantingut fora del recinte de l'estació mentre ha durat la protesta, tot i que no han hagut d'intervenir.

Des de les entitats convocants es mostren satisfets de com ha transcorregut l'acció reivindicativa, tot i que lamenten els inconvenients que hagin pogut causar a les persones que no estaven d'acord amb la protesta i sí que havien adquirit bitllet. Castellà ha dit que la decisió de Renfe "demostra en quina estima té les Terres de l'Ebre i Tortosa", cessant la circulació de trens "un diumenge a la tarda, que és quan la majoria d'usuaris es desplacen cap a Tarragona i Barcelona". En aquest sentit, ha titllat la resposta de l'empresa de "lamentable i desproporcionada".

Finalment, la portaveu ha qualificat l'acció #avuinopaguem d'"èxit", perquè ha demostrat "que protestar serveix, i que se'ns té més en compte del que volen fer-nos creure". Així mateix, ha avançat que ja estan pensant en noves accions que realitzaran quan passi Setmana Santa.

Des de Renfe han comunicat que set trens s'han vist afectats per aquesta incidència, i que s'ha ofert un servei alternatiu per carretera fins a l'estació següent, des d'on els usuaris han pogut viatjar cap al nord. Els retards han oscil·lat entre els 90 i els 30 minuts.


Via ACN
Imatge Trens Dignes a les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta